sport
0

Felix Sturm 6. jula protiv Crnogorca Radoševića

Klix.ba
Felix Sturm
Felix Sturm
Nekadašnji trostruki svjetski bokserski prvak Adnan Ćatić, alijas Felix Sturm, 6. jula će se boriti protiv Predraga Radoševića iz Crne Gore.

Tridesetčetvetogodišnji njemački bokser bh. korijena protiv dosad neporaženog, šest godina mlađeg protivnika borit će se u Dortmundu. Bit će to eliminaciona borba u verziji IBF.

Podsjetimo, Sturm je u septembru prošle godine odlukom sudija izgubio meč protiv Daniela Gealea, dok je posljednja borba protiv Sama Solimana poništena jer je utvrđeno da je Australac bio dopingovan.

"Nesretno sam izgubio od Gealea. Znam da mogu bolje nego što sam boksovao u septembru. Siguran sam da ću imati novu priliku, a fanovi će već u mojoj sljedećoj borbi vidjeti pravog Felixa Sturma", izjavio je Ćatić. "Ne želim više govoriti o dopinškom skandalu Sama Solimana. Mnogo puta dosad sam rekao da prevarantima nema mjesta u sportu. Svojim fanovima mogu obećati da ću uskoro i četvrti put postati šampion. U to sam 100 posto siguran".

Ukoliko pobijedi Radoševića Adnan će vjerovatno dobiti priliku da boksuje za titulu svjetskog prvaka i oduzme pojas od Gealea.