Život u izolaciji
27

Federerov snježni tenis, Boatengova porodična žurka i Aguerovi driblinzi u dvorištu

K. H.
Foto: Screenshot/Instagram
Foto: Screenshot/Instagram
Gotovo svi svjetski sportisti se posljednjih sedmica nalaze u kućnoj izolaciji usljed širenja pandemije koronavirusa, a mnogi od njih na razne načine pokušavaju pronaći zabavu i tako barem malo skratiti vrijeme obaveznog boravka u kući.

Roger Federer tako je objavio videoklip kako u svom dvorištu igra tenis, a zanimljivo, snimak je nastao u trenutku kada pada snijeg, no to nije zaustavilo jednog od najboljih tenisera svih vremena da izvede nekoliko atraktivnih poteza.

Vrlo aktivan na društvenim mrežama je i nogometaš Bešiktaša Kevin-Prince Boateng, a između ostalih aktivnosti, najzanimljiviji je videoklip porodične zabave kojoj su prisustvovali on, njegova supruga i sin. Zanimljiv videoklip objavio je i napadač Manchester Cityja Kun Aguero koji u dvorištu vrijeme provodi igrajući se s kućnim ljubimcem. U gotovo čitavom svijetu traje period kućne izolacije i svaka država vodi veliku bitku protiv koronavirusa, a dok se situacija barem malo ne smiri, apelujemo na sve građane da ostanu kući te da bez prijeke potrebe ne izlaze vani.