Osam pogodaka
71

FC Centar ZAMM se plasirao u polufinale Kupa BiH pobjedom protiv Brotnja

K. H.
Igrači Futsal cluba Centar ZAMM mC plasirali su se u polufinale Kupa Bosne i Hercegovine, nakon što su sinoć u četvrtfinalnom susretu savladali MNK Brotnjo rezultatom 5:3 i to nakon preokreta.

Gosti iz Čitluka poveli su već u prvoj minuti, kada je Čolak uspio pogoditi mrežu Seferovića, nakon jedne izgubljene lopte domaćih igrača. Igralo se poslije toga nešto opreznije, a domaći su uspjeli poravnati rezultat u 10. minuti, kada je iz blizine pogodio Sipović.

To je dalo krila Sarajlijama, a njihov najefikasniji igrač ove sezone Ibrahim Hršumović u 16. minuti pokazuje zbog čega je izborio mjesto u reprezentaciji. Lako se oslobodio čuvara i pogodio mrežu za vodstvo Centra od 2:1.

U 29. minuti susreta, Omerhodžić je, nakon sjajne akcije Jokića, postigao treći gol za domaće, ali ubrzo nakon toga odlični Marin Suton vratio je neizvjesnost u susret pogotkom za 3:2.

Slavlje domaćih igrača nakon meča
Slavlje domaćih igrača nakon meča

Ipak, u 34. minuti Hršumović pogađa za 4:2, a tri minute poslije uspjeva postići pogodak za 5:2, čime je kompletirao hat-trick i donio pobjedu Centru, koju je svojim pogotkom iz 38. minute, ublažio Čolak.

Dodajmo i da su gosti domaćeg sastava bili i dječaci iz škole fudbala Juventus Academy, koji su između dva poluvremena odigrali međusobni duel, koji je pripao "žutoj ekipi", koja je slavila pobjedu rezultatom 1:0, golom Ugarka, dok je za igrača utakmice proglašen golman Rijad Ćesir.

Preostali mečevi četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine igraju se kasno večeras.