11. kolo
313

FC Centar ZAMM mC na krilima kapitena Handžića savladao "anđele" iz Brčkog

K. H.
Rezultatom 6:4, futsaleri Centar ZAMM mC, savladali su KMF Beli Anđeo u zaostaloj utakmici 11. kola futsal Premijer lige BiH.

Sarajlije su sjajno otvorile utakmicu i već u prvoj minuti, golom Emira Sipovića poveli sa 1:0. Nedugo poslije u listu strijelaca se upisao i Ibrahim Hršumović i činilo se da će domaći imati lagan zadatak da dođu do nove pobjede.

Međutim, ni kod zaostatka od dva gola, "Anđeli" nisu odustajali od igre sa viškom, koja im je dala rezultate u dva navrata. Najprije je Haris Halilović smanjio na 2:1, a a do kraja poluvremena Mahmut Bahtić postiže gol za 2:2.

Nastavak susreta počinje identično kako je završio i kraj prvog dijela – golom gostiju, a strijelac je ovaj put, nakon sjajne akcije, bio Cvijetin Pavić.

Kapiten Centra Amel Handžić je uspio pogoditi za 3:3, ali gosti još jednom dolaze do prednosti, nakon pogotka Miloša Novakovića. To je ujedno bio znak za buđenje kod domaćih, koji su zaigrali mnogo agresivnije, što im se isplatilo veoma brzo. Amel Handžić preuzima stvar u svoje ruke i najprije poravnava na 4:4, a potom postiže novi pogodak za vodstvo od 5:4.

Posao je, nakon sjajne asistencije Hršumovića, završio Emir Omerhodžić, postigavši šesti gol za Sarajlije, koji su ostali na trećoj poziciji, ali sada sa samo dva boda zaostatka za vodećim Salinesom i Mostarom, koji imaju po 26 bodova.