I pored loših uslova
185

Fantastični Ronnie O'Sullivan stigao do 15. maksimalnog breaka u karijeri

Klix.ba
Foto: AFP
Foto: AFP
Ronnie O'Sullivan, fantastični snooker igrač, ostvario je 15. maksimalni break u karijeri u pobjedi protiv Alana Taylora u meču 2. kola England Opena.

O'Sullivan je pobjedu ostvario rezultatom 4:0, a nagradu od 17.000 funti morat će podijeliti s Thepchaiyjem Un-Noohom koji je do maksimalnog breaka od stigao u utorak.

Ovo je za Engleza drugi maksimalni break u 2018. godini, a prvi je ostvario u aprilu na Elliot Slessoru u Kini. Također, O'Sullivan je povećao broj maksimalnih breakova te se dodatno učvrstio na prvom mjestu s četiri više od drugoplasiranog.

Ovaj snooker igrač nedavno je kritikovao organizatore i Svjetsku snooker federaciju zbog loših uslova za igru, rekavši kako sve to demotiviše igrače.

"Ovo je loše mjesto za igru i demotiviše nas. Ovo je nešto najgore što sam vidio u svom životu, kao da se nalazim u paklenoj jami. Atmosfera gotovo da ne postoji, dok sam trenirao kablovi su bili svuda oko mene. Nema osiguranja, ljudi trče ono nas, a nisu krivi. Kriva je Svjetska snooker federacija koja nema budžet za dobru organizaciju", kazao je on.