Olimpijski festival
404

EYOF pokrenuo web stranicu, sportisti iz 41 države potvrdili dolazak u BiH

Klix.ba
Evropski zimski omladinski olimpijski festival (EYOF 2019) je pokrenuo svoju zvaničnu web stranicu www.eyof2019.net.

Dosad su sportisti iz 41 države potvrdili svoj dolazak na EYOF 2019 u Sarajevu i Istočnom Sarajevu.

Web stranica je dostupna na tri jezika, bosanskom, srpskom i engleskom. Na stranici se nalaze sve informacije o EYOF 2019 koje su trenutno dostupne, a sadržaj će se ažurirati i dodavati na dnevnoj bazi sa svim važnim informacijama.

Oni koji se žele više informisati o sportovima i borilištima u sklopu EYOF-a 2019 to mogu učiniti u sekciji namijenjoj za isto. Osobe koje sljedeće godine dolaze u Sarajevo i Istočno Sarajevo, kako bi dali svoju podršku događaju, na stranici mogu pronaći preporuke za smještaj, i gastronomiju.

Svi zainteresovani za volontiranje na EYOF 2019, bilo to u sklopu testnih takmičenja u kampanji Road to EYOF, evenata tokom cijele godine gdje će se EYOF 2019 dodatno promovisati ili na samom događaju EYOF 2019, mogu se informisati putem web-a i saznati sve prednosti volonterizma. U sekciji za volontere su sve neophodne informacije.

Prolazeći kroz sadržaj možete naći sve fotografije i video zapise sa proteklih evenata koje je EYOF 2019 do sada organizovao, ili na kojima se pojavio kao sponzor. Obzirom da je u toku kampanja Road to EYOF 2019, u sklopu koje se održava niz testnih takmičenja, koji predstavljaju generalnu probu svih elemenata - sektora organizacije EYOF 2019, galerija će ubrzo biti ispunjena mnogobrojnim slikama i video zapisima.

Naredne sedmice su rezervisane za testna takmičenja, pod nazivom Road to EYOF. Jedno testno takmičenje u alpskom skijanju već je iza nas, FIS Kup Jahorina, slijedi još šest. Takmičenja će se odvijati u dva bloka, sa po tri takmičenja, a planirana su i dva mini EYOF-a.

"U prvom bloku ćemo imati jos jednu testnu trku u alpskom skijanju s fokusom na timski paralel slalom, a potom i cross country i short track. U drugom bloku testnih takmičenja testirati ćemo hokej, umjetničko klizanje i biatlon. Veliko nam je zadovoljstvo istaknuti da će nam u drugom bloku u posjetu doći Katerina Nycova, direktorica EYOF-a, koja će pratiti rad Izvršnog odbora pod ovim okolnostima. Cilj testnih takmičenja, pod nazivom Road to EYOF je održati generalnu probu svih elemenata, sektora organizacije EYOF 2019. Pozivamo sve građane Sarajeva i Istočnog Sarajeva da nam se pridruže i svojim doprinosom uveličaju EYOF 2019. U ovom trenutku, projektu su potrebni stručnjaci i ljudi sa raznim vještinama, koji će svojim učešćem pomoći da se vrati olimpijski duh od prije 34 godine u naše gradove. Dođite da se zajedno zabavimo na obližnjim planinama i probudimo olimpijsko srce širom Evrope", saopćeno je iz EYOF-a 2019.