sport
103

Evropsko prvenstvo za košarkaše u kolicima od 9. jula u Sarajevu

Klix.ba
Savez Košarke u kolicima BiH i grad Sarajevo biće domaćini Evropskog prvenstva za košarkaše u kolicima - Divizija B koje će se održati od 9. do 18. jula.

Na Evropskom prvenstvu će osim naše reprezentacije kao domaćina sudjelovati i nacionalni timovi Rusije, Francuske, Irske, Slovenije, Hrvatske, Austrije, Portugala, Litvanije i Latvije te zvaničnici iz još šest zemalja.

Očekuje se dolazak više od 230 gostiju iz 16 zemalja Evrope. Takmičenju će prisustvovati i predsjednik IWBF Evrope gospodin Walter Pfaller.

Utakmice će se igrati u dvorani "Ramiz Salčin" u Sarajevu, a ceremonija otvaranje održati će se 11. jula u 19 sati i 30 minuta, nakon čega u 20 sati slijedi utakmica reprezentacija Bosne i Hercegovine i Portugala. Finalna utakmica odigrati će se 17. jula u 18 sati.

"Poduzeli smo ogromne napore da osiguramo sve uslove za odigravanje Evropskog prvenstva", rekao je Alaga Pašić, predsjednik Organizacionog odbora i direktor reprezentacije BiH za košarkaše u kolicima i dodao:

"Sama činjenica da ćemo ugostiti više od 230 učesnika i zvaničnika govori da je ovo jedan od najvećih sportskih događaja koji se posljednjih godina održava u BiH. Stižu nam istinske sportske velesile poput Francuske i Rusije, tako da ćemo učiniti sve da budemo uzorni domaćini ali i da na sportskom planu ostvarimo što bolji rezultat. Naš cilj je jasan, želimo ostvariti plasman u A diviziju i nadam se da ćemo uz pomoć navijača, koje pozivam da nas podrže u dvorani 'Ramiz Salčin', isti i ostvariti".

Ulaz na sve utakmice biće slobodan.