Dvije pobjede
27

EP u sjedećoj odbojci: Reprezentacija BiH danas igra protiv Srbije za prvo mjesto u grupi

Piše: K. H.
(Foto: ParaVolley Europe)
Reprezentacija Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci ostvarila je dvije pobjede u grupi B na Evropskom prvenstvu koje se održava u Poreču, a u posljednjem susretu grupne faze očekuje ih meč protiv reprezentacije Srbije.

Izabranici Mirze Hrustemovića su prije odlaska u Poreč poručili da je cilj osvajanje desete titule Evropskog prvaka, a pored BiH i Srbije, u našoj grupi se nalaze reprezentacije Gruzije i Mađarske koje je naša selekcija u dva dosadašnja susreta savladala maksimalnim rezultatom 3:0.

Naša reprezentacija predala je kandidaturu za održavanje sljedećeg prvenstva Starog kontinenta koje će se održati 2019. godine, a odluka o sljedećem domaćinu će biti objavljena do kraja ovog prvenstva. Podsjećamo, BiH je 1999. godine osvojila zlatnu medalju na prvenstvu koje je održano u našoj državi.

Nakon prve dvije pobjede bh. igrače očekuje susret sa Srbijom u srijedu od 16:00 sati, četvrtfinale je 9. novembra, polufinalni susret zakazan je za 10. novembar, dok je finale u subotu 11. novembra.

Pored trenera Ejuba Mehmedovića i Zikreta Mahmutovića, u Poreču boje naše zemlje brane: Ismet Godinjak, Adnan Manko, Sabahudin Delalić, Armin Šehić, Dževad Hamzić, Asim Medić, Mirzet Duran, Nizam Čančar, Beniz Kadrić, Safet Alibašić, Ermin Jusufović i Adnan Kešmer.