{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava

Zaboravio si lozinku? Resetuj lozinku.


Unesite e-mail:


Emotivna Bibija Kerla: Dok su najavljivali Vučka i mene ja sam plakala od sreće

Klix.ba
10.2.2019. u 22:59
506
60
Emotivna Bibija Kerla: Dok su najavljivali Vučka i mene ja sam plakala od sreće
506
Emotivna Bibija Kerla: Dok su najavljivali Vučka i mene ja sam plakala od sreće
Bivša svestrana sportistkinja Bibija Kerla emotivno je doživjela svečanu ceremoniju otvaranja 14. Evropskog omladinskog olimpijskog festivala (EYOF), a svoje emocije podijelila je preko društvene mreže Facebook.
Ona je napisala kako je u trenutku najave njenog izlaska na binu plakala od sreće zbog uspomena na Olimpijske igre 1984. godine gdje je bila predstavnik tadašnje SFR Jugoslavije te da od silnih emocija nije odmah izašla na scenu.

"Dok je oficijelni spiker najavljivao izlazak Vučka i mene, ja sam jednostavno sjedila iza bine i plakala od sreće zbog prevelikih uspomena iz 1984 godine. Propustila sam priliku da se pojavim zajedno sa Vučkom, ali sam pet minuta poslije obišla cijeli stadion sa mojim drugarom i izmamili smo veliki aplauz raje sa tribina. Ipak se ne može zaboraviti ta 1984. godina i Olimpijske igre. Volim te Sarajevo, volim te Bosno i Hercegovino", napisala je Kerla.

Kerla se istovremeno aktivno bavila s četiri različita sporta - atletikom, brzim klizanjem, kuglanjem i nogometom. Na Olimpijskim igrama u Sarajevu nastupila je u četiri discipline u brzom klizanju i imala je zadovoljstvo da osjeti šta znači nastupiti na najvećem sportskom događaju pred domaćim navijačima.

"Meni je drago da se nakon 35 godina od kada su održane do tada najbolje Olimpijske igre ikada održava nešto u našem gradu. Nadam se da ćemo barem ovih pet dana koliko traje EYOF poslati poruku mira i zajedništva, kao i svega onoga što krasi jedno ovakvo takmičenje, bez obzira što je to olimpijada mladih", rekla je Kerla u nedavnom razgovoru za Klix.ba.

Sarajevo i Istočno Sarajevo će u narednih šest dana biti centar evropskog sporta. Grandioznim otvaranjem na stadionu "Asim Ferhatović Hase" uz prigodan muzičko-zabavni program počeo je 14. Evropski omladinski olimpijski festival (EYOF).

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: