{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Emir Delić na čelu Asocijacije sportskih novinara FBiH

S
1.7.2011. u 15:35
0
16
Emir Delić na čelu Asocijacije sportskih novinara FBiH
0
Asocijacija sportskih novinara FBiH (ASNFBiH) i zvanično je počela sa radom, a svoju prvu pres-konferenciju održali su uoči 2. jula, Međunarodnog dana sportskih novinara, koji se obilježava širom svijeta.
"Mi zapravo predstavljamo radno tijelo, koje je na sebe preuzelo obavezu za daljni rad i projekte koje ćemo raditi i u okviru kojih ćemo djelovati. Dugo smo već crna rupa što se tiče djelovanja u Međunarodnom udruženju sportskih novinara (AIPS) i želja nam je dobiti aktivniju ulogu u krovnoj svjetskoj asocijaciji sportskih novinara. Vrata naše asocijacije su otvorena za sve kolege i nadamo se da ćemo svojim djelovanjem moći i zaštiti rad i prava svih kolega", istakao je predsjednik ASNFBiH Emir Delić.

Sabahudin Vugdalić, direktor za međunarodne odnose sa svjetskim asocijacijama, je istakao da je ovakva organizacija već duže vrijeme potrebna svim sportskim novinarima.

"Kao prvo, moramo razmotriti mogućnost djelovanja na prostoru cijele BiH i odmah ćemo obaviti razgovore s kolegama iz RS-a kako bismo lakše ušli u AIPS. Već sam razgovarao s asocijacijama u Sloveniji i Njemačkoj i voljni su sarađivati s ASNFBiH. Naše vodilje bit će upravo asocijacije širom svijeta", rekao je, između ostalog, Vugdalić.

Istaknuti sportski radnik Esad Hadžijusufović uručio je loptu selektoru novinarske nogometne selekcije Jasminu Ligati, sa željom za što više utakmica i pobjeda.

"Naše udruženje će se baviti i edukovanjem mlađih naraštaja, zaštitom i novinarskom etikom kao i humanitranim projektima. Planiramo se baviti i izdavanjem raznih publikacija i brošura s ciljm omasovljenja sporta u BiH. Očekujemo podršku i naših doajena, kolega koji svojim iskustvom sigurno mogu pomoći rad Asocijacije", istakao je Sinan Sinanović, koordinator Udruženja.

Radno tijelo ASNFBiH sačinjavaju Emir Delić - predsjednik Udruženja, Sabahudin Vugdalić - direktor za međunarodne odnose sa svjetskim asocijacijama, Almir Šećkanović - predsjednik Skupštine, Sinan Sinanović - koordinator Udruženja, Denis Huseinbegović - stručni saradnik za projekte, Jasmin Škandro - tehnički sekretar.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koji nogometni klub iz BiH će najdalje proći u evropskim takmičenjima?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: