sport
0

Eminentni predavači na simpoziju "Nove tehnologije u sportu"

FENA
Olimpijski komitet BiH i Fakultet sporta i tjelesnog odgoja 16. i 17. aprila u Sarajevu organizuju Treći simpozij "Nove tehnologije u sportu - NTS".

Prema riječima Siniše Kovača, potpredsjednika Organizacionog odbora NTS-a, predavači na simpoziju bit će eminentni stručnjaci iz oblasi sporta iz naše zemlje i regiona.

"Tematske sesije bit će nove tehnologije u sportskom treningu, doping, fair play, žena i sport, te sport za sve i zdravlje. Uvodna izlagana, između ostalih, predstavit će Milan Čoh, Mile Sadžak, a u oblasti treninga predavač će biti Nejc Šarabon, trenerski velikan iz Ljubljane. Bit će ovo zaista odlična prilika za edukaciju, koja će biti otvorana za sve zainteresovane", kazao je Kovač.

Među predavačima iz naše zemlje bit će Munir Talović, prodekan Fakulteta za sport u Sarajevu, zatim Muriz Hadžikadunić, Nusret Smajlović, Asim Bradić, Branimir Mikić.

Posebna pažnja ove godine bit će posvećena i sportskom menadžmentu, kao značajnom segmentu u cilju razvoja sporta. Ova naučna manifestacija bit će dobra prilika i za dodatno unapređenje saradnje visokoškolskih ustanova iz regiona.