Nužda zakon mijenja
3

Ekstremni sportisti pokazali kako održavaju formu dok su kod kuće

D. B.
Nužda zakon mijenja, izreka je koja vrijedi i za profesionalne sportiste koji trebaju ostati u formi i dok su kod kuće kako bi bili spremni kada sportski događaji širom svijeta opet počnu iznova da se održavaju.

Red Bullovi sportisti među kojima najviše onih koji dolaze iz ekstremnih sportova, pokazali su koje kreativne i zabavne načine oni koriste ovih dana kako bi njihova tijela ostala elastična i umovi budni.

Zuzana Vráblová, Slovakinja koja se bavi wakeskatingom – posebnom disciplinom skijanja na vodi, osvojila je više svjetskih naslova na svojoj dasci. Ova 30-godišnjakinja trenira u svom vrtu gdje izvodi vježbe poput push-upova i sit-upa, te sprinta sa svojim simpatičnim psom.

Šveđanin Jesper Tjäder, skijaš slobodnog stila, osvajač je hrpe naslova širom svijeta, a kreativan način za održavanje forme omogućuje mu šina koju ima na balkonu, nakon čega izvodi atraktivan skok sa balkona u dvorište.

Motociklista Carlos Tatay, šampion Red Bull MotoGP Rookies Cupa iz 2019. godine, ima samo 16 godina, međutim, naporno vježba u svojoj garaži gdje na monociklu izbjegava prepreke i na taj način poboljšava svoje vještine ravnoteže.

Holanđanin Alexander Brouwer, igrač je odbojke na pijesku i 2013. je osvojio zlato na Svjetskom prvenstvu. On igra sa dvije loptice za stolni tenis istovremeno, te žonglira lopticama dok balansira na lopti za vježbanje, a sve kako bi održao koncentraciju oštrom.

Snowboarder Sébastien Toutant iz Kanade napravio je stazu punu prepreka u svojoj dnevnoj sobi u kojoj ovaj zimski olimpijski prvak iz 2018. godine kliže, žonglira, skače i izvodi salto.

Nikolas Plytas, skijaš na vodi iz Grčke, kao u igri "pod je lava“ izbjegava da hoda po svom dvorištu već koristi daske, hidrofor i drugu opremu za vježbanje kako bi se prebacio preko vrta i bazena do prijeko potrebnog pića.

Amerikanac Johnny Collinson, skijaš slobodnog stila, najmlađa je osoba na svijetu koja se popela na najviše vrhove svakog od sedam kontinenata. To mu je pošlo za rukom kada je imao samo 17 godina, a ovaj freeskier sada održava formu koristeći pjenasti valjak i boce s pićem.