sport
1

Edin Vučelj, taekwondo borac iz BiH koji predstavlja Slovence

Klix.ba
Edin Vučelj
Edin Vučelj
Edin Vučelj (21) ITF Taekwondo majstor crni pojas II dan, višestruki državni prvak ITF Taekwondoa i državni viceprvak u kickboxingu u disciplini light contact za 2015.godinu, predstavljat će slovenski klub na najjačem turniru WAKO kickboxa u Evropi pod nazivom "Golden gloves".

Nakon što je propustio Svjetsko prvenstvo ITF taekwondoa 2015.godine zbog nemara i neodgovornosti čelnih ljudi Taekwondo saveza BiH, Edin Vučelj je zabilježio sjajne nastupe na dva međunarodna Taekwondo turnira u Sloveniji gdje je osvojio ukupno četiri zlatne medalje, navodi se u saopštenju njegovog tima.

Nakon dvije zlatne medalje u Ljubljani i dvije zlatne medalje u Celju Edin je dobio ponudu da se takmiči za fight club "Gepard" iz Ljubljane, te će ovaj klub predstavljati 23 januara na "Golden gloves" Evropskom kupu. Treba naglasiti da Edin živi i studira Muzičku akademiju u Sarajevu i da se sam priprema za sva takmičenja, bez ikakve pomoći države ili sponzora.

Također, Edin je jedini takmičar iz BiH koji će svoju domovinu ovog mjeseca, tačnije 31. januara predstavljati na ITF Taekwondo ligi u Češkoj gdje će se u prvom kolu boriti protiv predstavnika Poljske, a u konkurenciji, između ostalih, sa dva svjetska ITF Taekwondo prvaka iz Ukrajine, te prvakom lige iz prošle sezone Sanelom Ljutićem iz Slovenije. Na ovo elitno Taekwondo takmičenje apsolutne kategorije Vučelj je pozvan od samog organizatora lige.