Borilački sportovi
287

Edin Puhalo nokautirao Ognjena Marića, nada se borbi za WBA titulu

Klix.ba
Edin Puhalo
Edin Puhalo
Naš uspješni profesionalni bokser Edin Puhalo, alias Iron Puki, na najbolji način završio je 2016. godinu i u svom desetom profesionalnom meču nokautirao je sinoć u Novom Pazaru u drugoj rundi Ognjena Marića.

"Što se tiče meča, protivnika sam odmah u prvoj rundi bacio na pod dva puta odličnim desnim krošeom, a poslije i lijevim aperkatom da bi sve bilo gotovo početkom druge runde lijevim krošeom. Na ovaj način sam pobijedio i ostvario 10. pobjedu, od čega čak devetu nokautom. U ovoj godini sam pobijedio četiri meča i sva četiri nokautom, osvojio sam titulu UBF prvaka Evrope. Ovo mi je najuspješnija godina u karijeri, a za narednu imamo velike planove i nadam se borbi za WBA titulu", kaže Edin Puhalo.

Prije meča Puhala i njegovog trenera Narcisa Kalajdžića je ugostio predsjednik Bošnjačkog Nacionalnog Vijeća Sulejman Ugljanin.

"Razgovarali smo o dosadašnjoj mojoj karijeri, mojim uspjesima, ali su se oni prisjetili zajedničkih nastupa Ugljanina i Kalajdžića 1972. i 1973. u Bokserskom klubu Partizan u Sarajevu. Moj trener je dobio i zahvalnicu ispred organizacionog odbora turnira za višestruki doprinos i razvoj boksa", kaže Iron Puki.