sport
0

Edin Cocalić: Zmajevi moraju biti oprezni, Izrael mnogo očekuje od kvalifikacija

Piše: D. B.
Edin Cocalić
Edin Cocalić
Nogometna reprezentacija BiH igrat će u grupi B kvalifikacija za Evropsko prvenstvo igrati protiv Andore, Kipra, Velsa, Izraela i Belgije. Bh. nogometaš i član Maccabija Haife, Edin Cocalić, vjeruje da je plasman Zmajeva realan, ali da je opreznost itekako potrebna.

"Realno gledajući, šanse su nam dobre, ali moramo biti oprezni, posebno protiv Velsa i Izraela. Belgiju je zaista nepotrebno komentarisati jer je svima jasno koliko je taj tim kvalitetan. Znam da je Izrael iz godine u godinu sve snažniji i ambiciozniji, dosta ulažu u nogomet i sigurno mnogo očekuju od narednih kvalifikacija. Nerijetko su protiv snažnijih protivnika pružali odlične partije. Generalno, grupa je povoljna za nas i možemo ostvariti plasman na EP u Francuskoj.", izjavio je Cocalić za portal Klix.ba.

Njegov klub, Maccabi Haifa, nakon 23. odigrana kola ima 39 osvojenih bodova i na 4. je mjestu na tabeli. Isti broj bodova ima trećeplasirana Shmona, dok su drugoplasirani Hapoel Beer Sheva sa 53 i prvoplasirani Maccabi Tel-Aviv sa 57 bodova nedodirljivi.