{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Edin Branković otputovao u Buenos Aires na svjetski forum "Olympism in Action"

5.10.2018. u 08:56
1
2
Edin Branković otputovao u Buenos Aires na svjetski forum "Olympism in Action"
1
Edin Branković otputovao u Buenos Aires na svjetski forum "Olympism in Action"
Reprezentativac Bosne i Hercegovine u brzom klizanju (short track), Edin Branković, otputovao je u Buenos Aires (Argentina), gdje će 5. i 6. oktobra ove godine učestovati na svjetskom forumu "Olympism in Action" pred početak YOG 2018 (Youth Olympic Games).
Forum je nova inicijativa MOK koja predstavlja jedan od najvećih i najznačajnijih događaja u 2018. zato što je značaj sporta u svijetu za promociju razgovora, razumijevanja, širenja mira veći nego ikada prije. Forum će na jednom mjestu okupiti visoke svjetske zvanice iz različitih oblasti društvenog djelovanja.

Edin će predstavljati uspjehe Akademije izvrsnosti BiH koju je osnovao 2015. godine i koju je MOK svrstao među najbolje projekte u svijetu za mlade u 2016. i 2018..godini. Misija Akademije je nadahnuti i osnažiti mlade da prepoznaju svoje vrednosti i talenat kroz programe iz oblasti, kulture i obrazovanja. Prije nekoliko dana BH i Svjetskoj javnosti predstavljen je i video kojim će Akademija izvrsnosti biti predstavljena na Forumu u Argentini.

Nakon Foruma, uz podršku BH Telecoma i Saveza klizačkih sportova BiH, Edin će nastaviti intenzivne pripreme na ledu u SAD. Našeg reprezentativca u narednom periodu očekuju nastupi na svjetskim kupovima, Evropskom i Svjetskom prvenstvu.

Ovaj poziv našem reprezentativcu da učestvuje na Forumu u Buenos Airesu je veliko priznanje, kako njemu samom, tako i BiH, OK BiH i Savezu klizačkih sportova BiH. Edin je uzor mladim sportistima kao svestrani mladi čovjek koji je između ostalog bh. rekorder u svim brzoklizačkim disciplinama, među TOP 30 u svijetu i koji pored treninga i nastupa na najvećem nivou, stigne da pomogne i da prenese svoje veliko znanje i iskustvo na mlade bh. reprezentativce.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: