{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Edin Branković na Samitu mladih MOK-a u Tokiju

6.12.2018. u 14:50
14
20
Edin Branković na Samitu mladih MOK-a u Tokiju
14
Edin Branković na Samitu mladih MOK-a u Tokiju
Edin Branković
Edin Branković, reprezentativac Bosne i Hercegovine u brzom klizanju na kratke staze učestvovao je na svjetskom Samitu mladih MOK-a u Tokiju.
Branković je dobio poziv od MOK-a kao mladi ambasador, Young Change-Maker (YCM), nakon uspješnog osnivanja i pokretanja Akademije Izvrsnosti (Excellence Academy Bosnia and Herzegovina).

Samitu je prisutvovalo 38 mladih iz cijelog svijeta koji su uz podršku MOK pokrenuli projekte iz oblasti društvenog poduzetništva. Samit je bio veoma važan za MOK i organizatore Olimpijskih igara u Tokiju 2020.

Na Samitu su prisustvovali visoki dužnosnici MOK-a predvođeni predsjednikom Thomas Bachom, vodeći menadžment Panasonica i organizacioni tim Tokyo 2020, dobitnik Nobelove nagrade i osnivač Yunus fondacije Muhammad Yunus, predstavnici akademije i brojni poduzetnici. Na intenzivnom rasporedu bila su predavanja mladih ambasadora, predsjednika MOK-a, dr. Yunusa, okrugli stolovi vezani za budućnost olimpijskog pokreta, omladinskih OI, potreba OI Tokyo 2020, Agendu 2030 za održivi razvoj (SDG), upoznavanja sa japanskom i svjetskim kulturama, aktualne obrazovne radionice iz oblasti biznisa i društvenog poduzetništva.

Prvog dana Samita, Branković je održao prezentaciju o principima i modelu rada Akademije Izvrsnosti čiji je cilj motivisati i osnažiti mlade da prepoznaju svoje vrijednosti i talente kroz radionice iz oblasti sporta, obrazovanja i kulture.

Njegovo aktivno učešće na Samitu u Tokiju kao i Buenos Airesu u oktobru ove godine velika su priznanja za Bosnu i Hercegovinu, Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine i Savez klizačkih sportova Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz Saveza klizačkih sportova BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: