sport
56

Edin Branković i Nihad Bašić nastupili na Evropskom prvenstvu u Rusiji

Klix.ba
Foto: Savez klizačkih sportova BiH
Foto: Savez klizačkih sportova BiH
Edin Branković i Nihad Bašić, seniorski reprezentativci Bosne i Hercegovine u brzom klizanju (short track), nastupili su na Evropskom prvenstvu koje je održano od 22. do 24. januara u Sočiju (Rusija), javili su iz Saveza klizačkih sportova Bosne i Hercegovine.

U konkurenciji najboljih brzoklizača iz 26 zemalja Evrope, naši reprezentativci, s obzirom na uslove u kojima treniraju u BiH, imali su solidan nastup.

Edin je u trci na 1000 m zauzeo 29. mjesto, a na 500 m bio je 33. Na 1500 m u najjačoj grupi bio je veoma blizu da uđe u polufinale, ali nažalost, iako je imao četvrto vrijeme utrke nije uspio ući u završni krug takmičenja.

Nihad je u trci na 500 m zauzeo 34. mjesto, a na trkama 1000 m i 1500 m imao je nesto lošiji rezultat. Nihad je, zbog kašnenja aviona u Soči, došao samo četoro sata prije početka takmičenja, što je između ostalog utjecalo na njegov nastup.

U nastavku klizačke sezone Edin će u februaru nastupiti na Svjetskom kupu u Dresdenu (Njemačka) i Dordrechtu (Holandija), kao i na Svjetskom prvenstvu u Seulu (Koreja), a Nihad na međunarodnom takmičenju " Alpe Adria Trophy" u Sloveniji.