sport
0

Džudisti braća Lukač ponovo zlatni

Sarajevo-x.com
Aldin i Eldin Lukač
Aldin i Eldin Lukač
Bosanskohercegovački reprezentativci u džudou, braća Aldin i Eldin Lukač, i proteklog vikenda na državnom prvenstvu naše zemlje u Trebinju pokazali su da su zaista među najboljima u Bosni i Hercegovini. Naime, ovi vrhunski sportisti i članovi JK "Bosna" su se još jednom okitili zlatom i to na najbolji mogući način.

Aldin Lukač je u kategoriji do 81 kg do zlata došao pobijedivši u sva četiri meča i to maksimalnim brojem bodova - iponom. Ni njegov brat blizanac Eldin, u kategoriji do 90 kg, nije dao "pardona" svojim protivnicima i također je neprikosnoveno slavio u sva četiri meča i tako došao do nove titule prvaka države.

Inače, ove mlade i uspješne džudiste do kraja godine očekuje niz takmičenja kao što su Evropski kup u džudou, Balkansko i Evropsko prvenstvo gdje će braniti medalje iz prethodne godine. Osim toga Aldin i Eldin vrijedno treniraju dječake i djevojčice u svom nedavno otvorenom JK "Braća Lukač", gdje ih također očekuje državno prvenstvo za mlađe kategorije, ali ovaj put kao trenere.