Dobio veliku podršku publike
130

Dževad Poturak na meč s Londtom stigao iz restorana

Klix.ba
Dževad Poturak
Dževad Poturak
Bh. borac Dževad Poturak sinoć je na takmičenju K-1 World Grand Prix u Zagrebu, zbog povrede dvojice boksera, sasvim neočekivano dobio priliku da se bori u polufinalu protiv Ismaela Londta.

Nakon što je slavio u rezervnoj borbi protiv Ukrajinca Sergeja Lascenka, Poturak je upao u polufinale. Tamo je dominirao rundu i pol protiv Londta, ali finale nije uspio izboriti, ali izborio za veliku podršku publike, piše Index.hr.

Vijest o ulasku u polufinale iznenadila ga je u restoranu.

"Bio sam u restoranu u Areni na gornjem spratu kada su me zvali, nisam se nadao da će obojica odustati, ali ponosan sam što sam među četiri najbolja na svijetu", govorio je u jednom dahu Poturak nakon polufinala.

Poturak je protiv Londta pružio dobru borbu, obzirom da nije bio potpuno spreman za turnir, no prije kraja borbe meč je morao predati zbog povrede.

"Hvala organizatoru, mom timu, hvala vam Hrvati. Ne mogu opisati kako se osjećam. Ma suza bi kanula, ali borac sam pa bolje ne. Dao sam sve od sebe, ali stopalo sam povrijedio u prvoj borbi, nisam znao da će me toliko boljeti", kazao je BH Machine.