Nisu znali za smjenu
1

Dvojica igrača Sarajeva greškom "podržala" smjenu Varešanovića jer ne znaju bosanski jezik

H. H.
Obajva koju su lajkovali Oliveira i Kyeremeh (Foto: Montaža / Klix.ba)
Obajva koju su lajkovali Oliveira i Kyeremeh (Foto: Montaža / Klix.ba)
Nakon što je potvrđeno da je Mirza Varešanović smijenjen sa mjesta šefa stručnog štaba Sarajeva, takvu odluku su "podržala" dvojica nogometaša Bordo tima. Barem se tako činilo u prvi mah, s obzirom da su u međuvremenu ispravili grešku i izvinili se.
Francis Kyeremeh i Renan Oliveira na Instagramu lajkovali su vijest o razlazu sa Varešanovićem, ali naknadno su povukli "like". Kako nam je potvrđeno, nogometaš iz Gane i Brazilac ne razumiju bosanski jezik, te su nesvjesno povukli ovaj potez, jer u datom momentu nisu ni znali za smjenu trenera.

Naknadno su se izvinili i poručili su da im je žao zbog konfuzije koja je nastala.

Obojica su bili starteri u susretima protiv Torpeda, te su generalno kao i ostali igrači Sarajeva bili u dobrim odnosima sa Varešanovićem.

Foto: Montaža / Klix.ba
Foto: Montaža / Klix.ba

Podsjetimo, nakon novog razočarenja koje su priredili navijačima nogometaši Sarajeva, predsjednik Ismir Mirvić odlučio je da se zahvali Varešanoviću.

Iako je na kraju prošle sezone izborio plasman u Evropu i ispunio cilj, igra tima s Koševa bila je prilično neubjedljiva, a sve je kulminiralo neočekivanim ispadanjem od Torpeda.

Kako je saopćilo Sarajevo, postignut je sporazumni prekid saradnje i Varešanović se odrekao finansijskih potraživanja.