sport
18

Dvadesetogodišnji Banjalučanin Igor Arsenić pobjednik 64. skokova "Ljeta na Vrbasu"

Piše: E. Bučinski
(Foto: Klix.ba)
Na ljetnim temperaturama višim od 34 stepena danas su održani 64. banjalučki skokovi s Gradskog mosta u okviru manifestacije "Ljeto na Vrbasu".

Na skokovim su učestvovali vrsni skakači iz regiona, a među 25 hrabrih i iskusnih takmičara pobjedu je izvojevao mladi Igor Arsenić iz Banje Luke.

Dvadesetogodišnji Banjalučanin se nije nadao da će pobijediti, jer je konkurencija bila respektabilna.

"Ove godine sam se spremao da u rodnom gradu sve uradim kako treba i nadao sam se jednom od prva tri mjesta, ali da ću iznijeti pobjedu je veliko iznenađenje za mene", kazao je za Klix.ba mladi Arsenić.

Ovaj skakač je prvi put učestvovao na skokovima s Gradskog mosta s 15 godina 2012., a nakon toga je bio na brojnim takmičenjima.

"Najveću tremu u današnjim skokovima mi je uzrokovalo to što sam bio prvi nakon prve serije. To mi je davalo dodatnu nervozu", bio je iskren mladi Arsenić, ali ipak je uspio da nadvlada taj nedostatak, skoncentriše se i odnese pobjedu.

Arsenić je prošle godine skakao sa slapova na Jajcu, gdje je skakaona visoka 19 metara, a ove godine mu je plan da učestvuje na skokovima u Mostaru.

Drugo mjesto 64. banjalučkih skokova odnio je Borko Miladinović iz Beograda, a na trećem mjestu se obreo Banjaučanin Đorđe Bajić.

Skokovi s Gradskog mosta u Banjoj Luci održavaju se u kontinuitetu od 1936. godine i važe za jednu od najstarijih manifestacija u Bosni i Hercegovini.

Visina skakaone je 12 metara, a dubina rijeke ispod Gradskog mosta je dva i po metra.