Apsolutni rekord
30

Promo / Dukat Fit za energiju 3.000 trkača na 11. Sarajevo polumaratonu

Jedanaesti po redu festival trčanja i dobre zabave sarajevski polumaraton uz ostvareni apsolutni rekord od 3.000 takmičara iz 30 zemalja svijeta, definitivno je potvrdio kako je najznačajnija utrka i jedan od vodećih sportskih događaja u našoj zemlji. Najveći broj učesnika je bio iz BiH, a pobjedu su ostvarili Mađar Tamas Nagy i bh. atletičarka Lucia Kimani.

S ciljem promocije zdravog života, najljepšim dijelovima Sarajeva trčali su profesionalni trkači i rekreativci, muškarci i žene svih generacija, što je upravo i najveći uspjeh ove manifestacije. Već tradicionalno podršku sarajevskom polumaratonu pružila je i kompanija Lactalis BH, koja aktivno bodri brojne projekte u organizaciji Udruženja Marathon.

"Ponosni smo partneri ove uspješne sportske priče koja iz godine u godinu uspijeva animirati sve veći broj učesnika i tako direktno biti nosilac promjena u društvu koje želi zdravije i sretnije okruženje. Današnji broj učesnika sigurna je potvrda da je sve veći broj onih koji zdravlje, pozitivnu energiju i vrijednosti stavljaju na prvo mjesto, a to su upravo ciljevi kojima i mi težimo. Mi smo bili i ovaj put na mjesta događaja da podržimo trkače i pomognemo im da lakše pređu svoj put od starta do cilja", izjavio je Haris Kadenić, voditelj marketing sektora Lactalis BH.

Svim trkačima Lactalis BH je na današnjem sarajevskom polumaratonu osigurao brzi povratak snage i energije podjelom Dukat Fit mliječnog proteinskog naptika.

"Lactalis BH je i ove godine svojim proizvodima obradovao nekoliko hiljada trkača u Sarajevu i na tome mu se zahvaljujemo. Sretni smo i ponosni što je jedna ovako velika i važna globalna kompanija prepoznala kvalitet naših projekata zahvaljujući kojima zajedno populariziramo zdrav i aktivan život", izjavio je Erol Mujanović, predsjednik Udruženja Marathon, koje je organizator polumaratona.