{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava

Zaboravio si lozinku? Resetuj lozinku.


Unesite e-mail:


Državni, entitetski i kantonalni zvaničnici upoznati s organizacijom EYOF-a

Klix.ba
18.1.2019. u 17:44
146
30
Državni, entitetski i kantonalni zvaničnici upoznati s organizacijom EYOF-a
146
Državni, entitetski i kantonalni zvaničnici upoznati s organizacijom EYOF-a
Najviši državni, entitetski i kantonalni zvaničnici izrazili su zadovoljstvo završnim pripremama za organizaciju Evropskog omladinskog olimpijskog festivala EYOF 2019 koji će se u Sarajevu i Istočnom Sarajevu održati od 9. do 16. februara ove godine.
Gradonačelnik Sarajeva Abdulaha Skaka ugostio je danas na prijemu predstavnike institucija koje su sastavni dio državnog projekta te ih upoznao sa planovima za Svečanu ceremoniju otvaranja na Olimpijskom stadionu „Asim Ferhatović Hase“.

Prijemu su prisustvovali predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić, ministrica kulture i sporta u Vladi FBiH, Zora Dujmović, Dragan Jaćimović, pomoćnik ministrice porodice, omladine i sporta Vlade RS te Haris Bašić, ministar privrede Kantona Sarajevo.

Također, sastanku su prisustvovali potpredsjednik Olimpijskog komiteta BiH Izet Rađo, predsjedavajući Gradskog vijeća Grada Sarajeva Igor Gavrić, gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković, predsjednik Skupštine tog grada Miroslav Lučić te direktor JP EYOF d.o.o. Senahid Godinjak.

Gradonačelnik se tom prilikom zahvalio institucijama i pojedincima za podršku i partnerstvu u organizaciji najmasovnijeg sportskog natjecanja u BiH još od sarajevske olimpijade prije 35 godina.

"EYOF je državni projekt po svojoj suštini i karakteru, ali on je i praktično pokazao da se svi možemo okupiti oko zajedničkog interesa i projekta koji je okrenut mladima i budućnosti", rekao je gradonačelnik Skaka.

Prema njegovim riječima, koristi od održavanja ovakvog sportskog događaja na najvišem nivou će imati svi u Bosni i Hercegovini.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: