sport
419

Državna prvakinja u taekwondou: Marlena Oroz ima 14 godina i 11 zlatnih medalja

Piše: M. N.
Marlena Oroz
Marlena Oroz
BiH ima veliki broj talentirane djece koja su uspješna u raznim oblastima, a posebno sportu. Fojničanka Marlena Oroz jedan je od njih. Od svoje 6. godine trenira taekwondo i do sada je osvojila veliki broj medalja i pehara.

Četrnaestogodišnja tinejdžerka živi u Fojnici gdje pohađa osnovnu školu "Ivan Goran Kovačić" i odlična je učenica. Već šest godina trenira taekwando i do sada je čak 11 puta osvojila prvo mjesto. Na Državnom prvenstvu BiH, koje je održano 21. marta u Visokom u organizaciji Taekwondo saveza BiH, osvojila je prvo mjesto i proglašena najboljom kadetkinjom Prvenstva 2015.

"Prvo mjesto i titula najbolje kadetkinje mi puno znači jer znam da sam nešto postigla uz sav uloženi trud. Treniram tri puta sedmično i nije mi puno teško. Uspijevam sve uskladiti, tako da mi i školske obaveze nisu problem. Sve naučim prije treninga", rekla je Marlena za naš portal.

Ističe da je taekwondo jedini sport koji je privlači zbog načina treniranja i borbe, te da ga je zbog toga počela trenirati. Ovaj sport je privukao i zato jer su se njeni stariji brat i sestra također bavili njime. No, ona ih je s brojem pehara i medalja premašila.

S takmičenja iz 2012. godine
S takmičenja iz 2012. godine

"Moj jedini hobi je taekwondo i imam veliku podršku svojih prijatelja koji me bodre iako ne treniraju", kazala nam je Marlena.

Na Prvenstvu u Visokom predstavila se kao članica kluba HTKD Hvojnica. Na takmičenju je učestovalo 260 takmičara iz 19 klubova i Marlena se među kadetima uspjela istaći kao najbolja. Istakla je kako se planira ovim sportom baviti i u budućnosti u čemu je podržava i njena porodica.