Brojni predavači
85

Drugi Forum sporta u novembru u Sarajevu

N. K.
Detalj s prošlogodišnjeg Foruma sporta
Detalj s prošlogodišnjeg Foruma sporta
Drugi Forum sporta održat će se u novembru u Sarajevu nakon uspješno održane prve konferencije koja je u okupila predavače iz struke među kojima su bili Samir Avdić, Tomislav Cvitanušić, Tarik Trbić i Emir Muhamedagić te na kojoj su predstavljene platforme "Sophico" i "Sve za sport".

Konferencija je podijeljena u dva segmenta, predavanja i okrugli stol, a bit će održana 16. novembra.

Forum sporta namijenjen je za osobe koje rade u sportskim klubovima i organizacijama, školama sportova, sportskim objektima, osobama koje organizuju sportske događaje ili su na neki način povezani sa sportom.

Predavači na konferenciji bit će Emir Delić, predsjednik asocijacije sportskih novinara u BiH i novinar na Al Jazeera Balkans, Jasmin Ligata, PR Edina Džeke, Mirze Teletovića, Amela Tuke, Damir Džumhura i drugih vrhunskih sportaša, zatim Marijan Palić, autor najprodavanije knjige o marketingu u Hrvatskoj u 2019. godini (Atomski Marketing) i stručnjak za marketing u sportu.

Osim njih na konferenciji će govoriti i Nudžejma Softić, predsjednica Udruženja sportista rekreativaca "Trčanje i to" i direktorica GREEN LAKE BH Triatlona, Amel Kapo, osnivač prvog plivačkog kluba za osobe sa invaliditetom u Bosni i Hercegovini, dobitnik UNICEF nagrade za šampiona inkluzije, Emir Hujdur, osnivač ŠF Respekt, škole nogometa za sve koja je dobitnik UNICEF-ovog priznanja “Šampion inkluzije”, te UEFA Children Award.

Konferenciji će prisustvovati i članovi reprezentacije BiH u sjedećoj odbojci Asad Omerović i Ermin Jusufović, koji će govoriti o zlatnim momcima bh. sporta.

Osim predavanja na Forumu će biti održan i okrugli stol na temu “Osnaživanje žena u bh. sportu” u kojem će učestvovati Razija Mujanović, Nudžejma Softić, Ivana Vlaić, Ilma Kazazić te Samira Hurem. Moderator okruglog stola bit će Amina Kurtagić iz ŠF Respekt.

Forum ima za cilj unaprjeđenje sporta u BiH, poboljšanje organizacionih aspekata i poslovanja klubova i organizacija u sportu. Oni koji budu prisustvovali forumu, steći će nove vještine i sigurno će biti bogatiji za jedno značajno iskustvo iz struke.