Danas ga niko ne želi
0

Donedavno je bio velika NFL zvijezda, a sada je razbjesnio javnost zbog ubijanja medvjeda

D. P.
Wentz objavljuje svoje lovačke poduhvate na društvenim mrežama (Foto: Instagram)
Wentz objavljuje svoje lovačke poduhvate na društvenim mrežama (Foto: Instagram)
Zvijezda američkog fudbala, bek Carson Wentz izazvao je žestoke reakcije nakon što je objavio fotografiju na kojoj pozira pored ubijenog crnog medvjeda na Aljasci.

Bivši quarterback, koji je osvojio NFL Super Bowl, pohvalio se na društvenim mrežama lovačkim poduhvatom tokom kojeg je samostrijelom usmrtio crnog medvjeda na Aljasci.

"Imali smo priliku uočiti i uhoditi crnog medvjeda na jednom od naših omiljenih mjesta na zemlji - Aljasci. Nevjerovatno putovanje i nevjerovatna životinja", poručio je Wentz na Instagram profilu "Wentz Bros Outdoors", kojeg vodi zajedno sa svojim bratom Zachom.

Braća Wentz već dugo dijele neka od svojih ubistava životinja na društvenim mrežama. Lov na medvjeda, nažalost, legalan je na Aljasci, sve dok se poštuju državni propisi o lovu.

Za razliku od ove donedavne NFL zvijezde, koju danas niko ne želi u svom klubu, fanovi na društvenim mrežama ogorčeni su zbog njegovog hobija i čak mu priželjkuju smrt.

"Nadam se da će sljedeći put medvjed pobijediti i da ćeš ti leći umjesto njega", "Nevjerovatna životinja, pa si je zbog toga ubio? Ima smisla". "Ovo je užasno. Ne mogu vjerovati da si ubio medvjeda iz sporta", komentari su na društvenim mrežama.

Inače, Wentz je bez kluba nakon što ga je Washington raspustio u februaru ove godine. Od tada se bavi lovom te se nada povratku na NFL terene.

Tokom prošle sezone nastupio je na osam utakmica, a bio je starter u njih sedam.