Trenutna očekivanja
32

Donald Trump poručio: NFL sezona će početi u septembru

K. H.
Donald Trump (Foto: EPA-EFE)
Donald Trump (Foto: EPA-EFE)
Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Trump održao je videokonferenciju s komesarima najvećih američkih liga, a prema pisanju ESPN-a poručio je da bi sezona NFL-a trebala početi na vrijeme, odnosno u septembru.

Trump je, između ostalog, pokrenuo ideju da lige zajedničkim radom lobiraju za porezne olakšice, a u videokonferenciji su učestvovali vodeći ljudi NFL-a, NBA-e, Major League Baseballa, NHL-a, Major League Soccera, WNBA, WWE-a, PGA Toura, LPGA-a, UFC-a, IndyCara i Breeders' Cupa.

ESPN je objavio da će NFL draft biti održan po rasporedu, s tim da se neće održati u Las Vegasu kako je planirano, već od kuće, a sve zbog situacije s koronavirusom koji trenutno trese SAD-e.

Iako je ranije bilo govora o tome da će se NFL draft odgoditi, dio generalnih menadžera je istakao zabrinutost da u ovom okruženju ne bi bilo dovoljno vremena da se igrači fizički i psihički testiraju.

Trump je obećao da bi NFL trebao početi u septembru, što je glavna vijest koju ESPN prenosi, što znači da predsjednik SAD-a planira da bi njegova država do tada mogla pobijediti koronavirus.