U Visokom
79

Dominacija Streljačkog kluba Sarajevo u 4. kolu Premijer lige, Farah Onešćuk oborila rekorde

E. B.
Farah Onešćuk
Farah Onešćuk
Jučer je u Visokom u organizaciji Streljačkog kluba Visoko održano 4. kolo Premijer lige BiH za seniorske i juniorske kategorije.

Nastupili su najbolji strijelci BiH iz 21 kluba u gađanju zračnim oružjem, a postignuta su četiri nova državna rekorda.

Ubjedljivo najuspješniji su bili takmičari Streljačkog kluba Sarajevo koji su postavili tri nova državna rekorda i osvojili 7 ekipnih i tri pojedinačna prva mjesta.

Ponovo je bila fantastična Farah Onešćuk, članica SK Sarajevo postavivši novi državni rekord od 628,5 krugova u gađanju zračnom puškom što je i juniorski i seniorski rekord koji je i prije držala.

Ekipa Streljačkog kluba Sarajevo u sastavu Lucy Banner, Sabrina Drinjaković i Hana Tahirović je sa 1630 krugova postavila novi državni rekord u gađanju zračnim pištoljem za seniorke.

Ekipa Streljačkog kluba TRB Bijeljina u sastavu Sofija Rakić, Ana Perić i Andrea Mitrović je sa 1586 krugova postavila novi državni rekord u gađanju zračnim pištoljem za juniorke.

Tehnički rezultati:

Kod seniorki puškom prvo mjesto je pripalo ekipi SK Sarajevo koja je postigla 1863,9 krugova. Drugo mjesto sa pogođenih 1843,8 krugova je osvojila ekipa SSK Željezničar, a treće su bile takmičarke SK Geofon koje su imale 1791,1 krug.

U pojedinačnoj konkurenciji najbolja je bila Farah Onešćuk iz SK Sarajevo koja je imala 628,5 krugova što su novi državni rekordi i za juniorke i seniorke. Drugo mjesto je pripalo Iman Okan takođe takmičarki SK Sarajevo koja je imala 618,5 krugova, a treće je pripalo Zakiri Pušina iz SSK Željezničar sa 618,1 pogođena kruga.

Kod seniora puškom najbolji su bili takmičari SK Sarajevo koji su imali 1824,3 kruga, drugi su bili takmičari SK Visoko koji su imali 1814,6 krugova, a treće mjesto pripalo je takmičarima SK Geofon koji su imali samo tri decimale manje.

U pojedinačnoj konkurenciji prvo mjesto je osvojio Matej Rašić SK Geofon sa pogođenih 615,8 krugova. Drugo mjesto je pripalo SK Visoko Bakiru Ćati sa 615,5 krugova, a treće Žarku Laziću SK Megalodon koji je imao 613,2 kruga.

Kod seniorki pištoljem u ekipnoj konkurenciji prvo mjesto uz novi državni rekord su osvojile takmičarke SK Sarajevo sa pogođenih 1630 krugova. Drugo mjesto pripalo je takmičarkama SK Visoko koje su pogodile 1597 krugova, a treće takmičarkama SK TRB koje su imale 1586 krugova.

U pojedinačnoj konkurenciji najsupješnija je bila Sofija Rakić takmičarka SK TRB koja je imala 545 krugova. Uzbudljiva borba se vodila za drugo i treće mjesto. Na kraju su dvije takmičarke imale isti broj krugova pa su odlučivali pogođeni strogi centri. Drugo mjesto pripalo je takmičarki SK Sarajevo Sabrini Drinjaković koja je imala 536 krugova i 16 strogih centara, a treće Sumeji Ganić sa 536 krugova i 15 strogih centara.

I kod senira pištoljem najuspješniji su bili takmičari SK Sarajevo koji su imali ubjedljivih 1677 krugova. Drugo mjesto su osvojili takmiča SK Visoko koji su imali 1596 krugova, a treće takmičari SK Geofon koji su imali 1550 krugova. Pojedinačno sva tri prva mjesta su osvojili takmičari SK Sarajevo. Sa pogođenih 566 krugova prvi je bio Ervin Bejdić, drugi Boris Filipovac koji je imao 556 krugova, a treće Anes Krečo koji je pogodio 555 krugova.

Ekipno kod juniorki puškom ubjedljive su bile takmičarke SK Sarajevo koje su imale 1859,6 krugova, dok su druge bile takmičarke SSK Željezničar sa 1833,8 krugova, a treće takmičarke SK Geofon koje su imale 1791,1 krug.

U pojedinačnoj konkurenciji prvo mjesto sa Novim državnim juniorskim rekordom od 628,5 krugova osvojla je Farah Onešćuk ispred klupske kolegice Iman Okan te takmičarke SSK Željezničar Zakire Pušina.

I kod juniora u gađanju puškom ekipno su najbolji bili takmičari SK Sarajevo koji su za 2,4 kruga 1816,7 bili bolji od takmičara SK Geofon. Treći je bila domaća ekipa SK Visoko koja je imala 1788 krugova.

Pojedinačno prvo mjesto pripalo je Mateju Rašiću SK Geofon koji je imao 615,8 krugova. Drugo mjesto za samo 0,3 decimale manje osvojio je Bekir Ćato SK Visoko, a treće Harunu Mandžukiću SK Tešanj koji jeimao 610,1 krug.

Kod juniorki pištoljem borba za prvo mjesto i Državni rekord se vodila do samog kraja takmičenja. Prvo su takmičarke SK Sarajevo završile svoj nastup i pogodile novi državni rekord od 1577 krugova, da bi u sljedećoj partiji sjajnim gađanjem takmičarki iz SK TRB taj rekord oboren i postavljen novi koji iznosti 1586 krugova. Treće mjesto osvojile su takmičarke SSK Željezničar sa 1456 krugova.

Sofija Rakić SK TRB je osvojila prvo mjesto, druga je bila Sumeja Ganić SK Visoko, a treća Hana Tahirović SK Sarajevo.

Kod juniora vodio se samo pojedinačni plasman jer nije bilo dovoljno ekipa za ekipni plasman. Pobjedio je Ivan Slijepčević SK Mladost sa pogođenih 547 krugova. Drugi je bio Husejn Kofrc SK Sarajevo, a treći Đorđe Milovanović iz OSK Leotar Trebinje.