|

Doktor Ferrari: Armstrongu nije trebao doping za uspjehe

Doktor Ferrari: Armstrongu nije trebao doping za uspjehe
0
T
Totalsport
24.1.2013. u 22:38
12
komentara
0

dijeljenja
Doktor Ferrari: Armstrongu nije trebao doping za uspjehe Lance Armstrong
Osramoćeni američki biciklist Lance Armstrong izjavio je prošle sedmice u intervjuu Oprah Winfrey kako osvajanje sedam uzastopnih naslova pobjednika Tour de Francea ne bi bilo moguće bez pomoći dopinga…
Michele Ferrari, liječnik koji je odigrao ključnu ulogu u dopinškom programu Lancea Armstronga i US Postal Service Teama između 1999. i 2005. godine, u periodu Amerikančevih sedam uzastopnih naslova na najvećoj svjetskoj biciklističkoj utrci na svijetu, a koji su mu prošle godine bili oduzeti, kao i svi ostali naslovi koje je osvajao uz pomoć nedopuštenih sredstava, napisao je na svojoj web-stranici:

''Mislim da Lance nije u pravu''!

Liječnik kojem je izrečena doživotna zabrana rada u profesionalnom sportu opisao je djelovanje testosterona, EPO-a i transfuzije krvi.

Da je Armstrong uzimao testosteron na način i u količinama navedenim od strane njegovih bivših ekipnih kolega, to bi jednostavno dovelo do ''placebo-efekta''.

"Armstrong bi postigao isti nivo svojih nastupa i bez posezanja za dopingom, zbog svog talenta koji je bio daleko veći od njegovih rivala iz tog doba", smatra ozloglašeni liječnik.
Prijavi grešku


Komentari (12)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...