{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Djevojke na trčanju" i ove godine: Zabavna i društveno odgovorna trka

30.8.2015. u 10:49
211
"Djevojke na trčanju" i ove godine: Zabavna i društveno odgovorna trka
211
"Djevojke na trčanju" i ove godine: Zabavna i društveno odgovorna trka
Foto: Arhiv/Klix.ba
Nakon brojnih uspješnih projekata, nevladina organizacija “Marathon” Sarajevo će organizovati i treću trku u Bosni i Hercegovini samo za djevojke "Djevojke na trčanju 2015".
Nakon brojnih uspješnih projekata, nevladina organizacija “Marathon” Sarajevo će organizovati i treću trku u Bosni i Hercegovini samo za djevojke "Djevojke na trčanju 2015".

U lijepom i mirnom Vilsonovom šetalištu 13.9.2015. sa početkom u 10 sati će se održati trka i šetnja koje će startati ispred hotela Bristol. Na ovoj kratkoj i zabavnoj trci očekuje se učešće tri do četiri stotine pripadnica ljepšeg spola a učesnice mogu šetati ili trčati.

Sportski projekat "Djevojke na trčanju" je organizovan kao promocija zdravog i aktivnog života naših sugrađanki ali i kao sredstvo u borbi protiv diskriminacije i predrasuda u našem društvu. Ovom prilikom organizatori žele doprinijeti obilježavanju Sedmice mira, građenju zdravijeg i modernijeg okruženja, a sportske manifestacije poput ove su duga praksa u svim modernim zemljama, te okupljaju i do 30.000 učesnica.

Znak za start trke/šetnje će dati ambasadorica Kraljevine Norveške u BiH Vibeke Lilloe.

Trka "Djevojke na trčanju" je dovoljno kratka da se dionica može brzo preći i šetnjom, stoga je učešće dostupno i osobama koje ne treniraju redovno jer je cilj da što više djevojaka bude prisutno i da ova manifestacija postane tradicionalno sportsko okupljanje samo za djevojke.

Broj se može podići prije trke, u nedjelju 13.09., od 09 do 10 sati u zoni starta i cilja, pored bašte hotela Bristol Sarajevo, a startnina košta 5 KM.

Značajnu podršku cijelom projektu pružaju i slijedeći vrijedni partneri udruženja „Marathon“ Sarajevo: Sector Security, dm, Wolf Theiss, New media people, Nestle, Konzum, Avon, Garmin, Ambasada Kraljevine Norveške, Bio Save, Ekopak, Garnier, Courtyard Marriott, Residence Inn Marriott, Olimpija, Zlatara Sofić, Metaphysika, Ecoton, BBI Centar, Sarajevo City Centar popularni portal Fashion.Beauty.Love, Deborah, Zlatara Sofić, Općina Novo Sarajevo, Auto škola Lifeline, Frizerski salon Una.

Posebnu podršku pružio je portal Klix.ba i radio Antena kao i časopis Gracija.
Pehar, medalje i buketi cvijeća su pokloni koje će najbrže tri učesnice dobiti pored specifičnih poklona sponzora koji će im biti uručeni (Zlatara Sofić, dm, Konzum, Avon i par drugih partnera će uručiti specijalne poklone i za prve tri takmičarke).

Najbrža članica Škole trčanja "Klix" će dobiti vrijedan sat za trčanje marke Garmin.

Po uzoru na najbolje svjetske prakse, sve učesnice će dobiti specijalne poklone partnera projekta "Djevojke na trčanju", kao i osvježenje. Predviđen je muzički program u zoni starta i cilja.

Više informacija na oficijelnoj web stranici www.sarajevomarathon.ba ili na Facebook stranici Djevojke na trčanju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Ko će osvojiti Evropsko prvenstvo u rukometu
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: