Kraj velikog niza
240

Dječak Anders nakon 536 uzastopnih pobjeda konačno poražen na videoigrici FIFA 21

H. H.
Nakon 536 uzastopnih pobjeda na videoigrici FIFA 21, 15-godišnji danski dječak Anders Vejrgang konačno je poražen.

Vejrgang je postao planetarno poznat kada je u "vikend ligi" na Ultimate Team modu igrice ostvario 300 uzastopnih pobjeda čime je postavio svjetski rekord, a potom je taj niz i produžio.

Dječak je ovog vikenda pretrpio prvi poraz rezultatom 5:1, iako je tri pogotka njegov protivnik postigao u kasnoj fazi meča, kada je Danac bacio sve karte u napad, sa željom da zadrži svoj besprijekoran rekord.

Svakog vikenda najbolji FIFA igrači širom svijeta nastupaju u "vikend ligi" u kojoj igraju 30 utakmica sa protivnicima po nasumičnom odabiru širom svijeta.

Podsjetimo, Vejrgang je do sada na videoigrici FIFA 21 doživio samo tri poraza, ali radilo se o mečevima na raznim turnirima te je ovo bio njegov prvi službeni poraz.

Zbog toga što nema 16 godina još uvijek ne može učestvovati na službenim EA Sports turnirima, ali već sada zarađuje desetine hiljada eura jer je pod ugovorom sa RB Leipzigom.

Vejrgang se može pohvaliti s 557.000 pratilaca na Twitchu, kao i 321.000 na Instagramu. Kada tome dodate brojke pratilaca s Twittera i YouTubea, njegov broj pratilaca premašuje milion.