sport
122

Dječaci sa Drine najbolji u Sarajevskoj omladinskoj ligi rukometa

Piše: E. A.
(Foto. Klix.ba)
Rukometaši goraždanskog Rukometnog kluba Radnički u sezoni 2014/2015. apsolutni su pobjednici Sarajevske omladinske lige. Za njih je u dvorani Mirsad Hurić priređena svečanost dodjele pehara kojoj je prisustvovao veliki broj ljubitelja rukometa i prijatelja kluba.

"Mi smo se takmičili u svim kategorijama i u svakoj smo prvaci. Ovo je dokaz kvalitetnog rada koji uz talenat uvijek daje rezultate. Činjenica da smo mlad klub, uz ove rezultate ide nam u prilog, ali sretni smo što idemo na državno prvenstvo u junu", izjavio je za Klix.ba Haris Fidahić, jedan od trenera kluba.

Pobjednički pehar tako se našao u rukama mladih rukometaša kojima su dodjeljene i medalje. Razloga za slavlje je itekako bilo zbog činjenice da su u svim kategorijama mladi rukometaši Radničkog bili najbolji.

"Ma presretni smo, trud se isplatio, ovo je motiv da budemo bolji", kaže mladi Adil Habibović, rukometaš Radničkog

Potvrda uspjeha stiže i od komesara lige koji priznaje da su dječaci sa Drine neprikosnoveni u rukometu.

"Oni su ostvarili odličan rezultat i zaista sve čestitke i priznanje klubu, a i drugi klub RK Goražde je zaista dobar, ima rezultate, tako da se pokazuje kako dječaci sa Drine zaista imaju i talenat, uostalom Goražde je oduvijek bilo grad rukometa", kazao je Anis Duraković, komesar lige mladih Kantona Sarajevo.

Treneri kluba Sulejmen i Haris Fidahić kažu kako su za izvrstan rezultat kluba, osim napornog rada i zalaganja članova, zaslužni i prijatelji Radničkog. Dodijeljene su zahvalnice pojedincima i privrednicima koji su pratili i podržavali rad rukometaša Radničkog tokom cijele sezone. Enisi Bekto, generalnoj direktorici kompanije Bekto Precisa, uručena je zahvalnica za nesebičnu podršku koju je pružila ovom klubu. Obraćajući se prisutnima ona je istakla značaj postojanja sportskih klubova poput Radničkog u kojem goraždanska omladina ima priliku razvijati talenat i uživati u druženju sa svojim vršnjacima.