{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Divič: 7. jula Međunarodno klupsko prvenstvo BiH u kajaku i kanuu "Zvornik 2007"

F
4.7.2007. u 08:30
0
0
Divič: 7. jula Međunarodno klupsko prvenstvo BiH u kajaku i kanuu "Zvornik 2007"
0
Divič: 7. jula Međunarodno klupsko prvenstvo BiH u kajaku i kanuu "Zvornik 2007"
Drina
Na Zvorničkom jezeru u naselje Divič, 7. jula, održat će se Međunarodno klupsko prvenstvo BiH u kajaku i kanuu na mirnim vodama "Zvornik 2007".
Ovogodišnje Međunarodno prvenstvo organizira se zbog izuzetnih potencijala Zvorničkog jezera, želje za unaprjeđenje ovog sporta i potrebe obnove velike tradicije u ovoj regiji. Prijave za takmičenje već su uputili klubovi iz Doboja, Trebinja, Maglaja, Brčkog, Gradačca, Jajca, Orašja, a očekuju se i prijave klubova iz okruženja, saopštio je Mustafa Tuhčić predsjednik Kluba sportova na vodi «Drina» Zvornik, koji je organizator ove manifestacije. Uz svesrdnu podršku općine Zvornik, ovaj Klub uspješno je organizirao na Zvorničkom jezeru promotivno prvenstvo u kajaku 2003., III prvenstvo BiH 2004. i V prvenstvo BiH 2006.godine.

Organizacionim odborom predsjedava federalni ministar prometa i komunikacija Nail Šećkanović, zajedno sa ministrom prometa i veza RS Nedeljkom Čubrilovićem. Odbor, u kojem su zastupnici Parlamenta BiH i Republike Srpske sa tog područja, visoki dužnosnici vlada Federacije i Republike Srpske, istaknute sportske, te ličnosti iz kulturnog i javnog života, očekuje da će Prvenstvo privući znatnu pažnju javnosti, informativnih medija i publike, pa tako biti u funkciji dalje afirmacije pozitivnih procesa u Zvorniku i šire u našoj zemlji, kazao je Tuhčić.

Pokrovitelj ovog prvenstva je Općina Zvornik.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni izborom selektora nogometne reprezentacije BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: