sport
0

Disciplinom spust na rijeci Tari u četvrtak počinje Svjetski kup u raftingu

FENA
Svjetski kup u raftingu počinje u četvrtak, 12. juna disciplinom spust koja će biti vožena na rijeci Tari, saopćio je poddirektorij Svjetskog prvenstva u raftingu 2009 za Foču.

Takmičenje se nastavlja disciplinama sprint i H2H i slalom u petak, subotu i nedelju 13., 14. i 15. juna na rijeci Vrbasu u Banja Luci.

Svjetski kup predstavlja generalnu probu za Svjetsko prvenstvo u raftingu koje će biti održano naredne godine u maju na rijekama Tari i Vrbasu odnosno u Foči i Banja Luci.

Prema rasporedu aktivnosti za srijedu, 11. juna planiran je sastanak Organizacionog odbora "VVRC 2009" u Univerzitetskoj biblioteci u zgradi Centra za kulturu i informisanje.

Za isti dan planirana je i prezentacija NP "Durmitor", a za večer na lokalitetu Bastasi predviđeno je otvaranje turističke sezone opštine Foča i koncert rok grupe "Partibrejkers" u centru grada.

Početak trke spust Brštanovica - Šćepan Polje (dužina staze 16 km) je u četvrtak, 12. juna, a istog dana u 17 sati u kamp Bastasi bit će proglašeni pobjednici i dodjeljene nagrade za disciplinu.

Promotivna vožnja rijekom Tarom za takmičare i predstavnike medija bit će organizirana od 16. do 18. juna.