Bivši saigrači
38

Diego Simeone prekinuo minutu šutnje i s posebnom emocijom se oprostio od Maradone

K. H.
Trener Atletico Madrida Diego Simeone vrlo emotivno je odao počast bivšem saigraču i sunarodnjaku Diegu Maradoni koji je u srijedu preminuo u 61. godini.

Simeone i Maradona kratko su bili saigrači i zajedno su igrali u Sevilli, kao i reprezentaciji Argentine, a koliko cijeni jednog od najboljih nogometaša svih vremena pokazao je danas uoči utakmice svog Atletico Madrida protiv Valencije.

Španska La Liga ranije je odlučila da će u čast Maradone sve utakmice ovog kola početi minutom šutnje, što je bila praksa i danas uoči utakmice između Valencije i Atletico Madrid, no Simeone se ipak odlučio za drugi način da oda počast svom bivšem saigraču i sunarodnjaku te je sve vrijeme dok je trajala minuta šutnje aplaudirao u ime legendarnog Argentinca.

Maradona je preminuo u srijedu u 61. godini, a nakon toga je u Argentini proglašena trodnevna žalost. Sahranjen je na groblju "Jardin de Bella Vista" u prisustvu rodbine i prijatelja.

Nakon što su se desetine hiljada ljudi oprostile od njega tokom 12 sati ceremonije, kovčeg je pogrebnim automobilom odvezen na groblje, a putem su na ulicama Buenos Airesa povorku s kovčegom ispratile također desetine hiljada fanova.