Bodybuilding
43

Diamond Cup u Skoplju: Leo Zovko osvojio zlatnu, a Lejla Šečić srebrenu medalju

D. B.
Početkom ove sedmice takmičari iz BiH su učestvovali na prestižnom takmičenju IFBB Diamond Cup u Skoplju.

Takmičenje je važno jer se na njemu prikupljaju bodovi za aktualnu svjetsku rang listu takmičara, a i dodjeljuju se Elit Pro karte za najbolje.

Najbolji rezultat i nastup je imao Mostarac Leo Zovko, član kluba Body Zone, koji je zablistao na vrhu postolja u kategoriji Classic Bodybuilding i time sebi osigurao Elit Pro kartu za naredne nastupe u Pro ligi.

Pored izvanrednog Lea, na binu Vip Arene "Boris Trajkovski" je izašla i naša Lejla Šećić, koja je ubilježika još jednu medalju u kategoriji Women's bikini fitness preko 169 cm te je osvojila srebro. Novak Lipovac je ostvario četvrtu poziciju u kategoriji Bodybuilding do 90 kg, a Lejla Delalić petu poziciju u kategoriji Master women's bikini fitness, kao i jedanaesti plasman u kategoriji Women's bikini fitness do 169 cm. Selma Bostandžija je bila sedma u kategoriji Women's bikini fitness preko 169 cm.

Takmičenje je okupilo 160 takmičara iz nešto više od 30 država, a naše takmičare su predvodili njihovi treneri Tarik Šećić i Adnan Gosto.

"Ovaj uspjeh je za svih 10 godina rada, truda i ulaganja. To je trenutak o kome sam sanjao sve ovo vrijeme, to sam ja. Svi koji me poznaju, znaju šta ovaj rezultat predstavlja za mene. Za ovo sam živio, to je nešto što volim, to sam ja. Hvala prije svega mojim roditeljima i porodici na podršci svih ovih godina, hvala svim prijateljima i poznanicima koji su me trpjeli tako dug period. Nastavljam još vrijednije da radim, jer me sada čekaju još veći izazovi u Elit Pro svijetu. Najzaslužnija osoba za moj uspjeh je ipak moj trener Adnan Gosto", izjavio je Zovko.