sport
0

Devet bh. atletičara na dvoranskom prvenstvu u Istanbulu

FENA
Hamza Alić
Hamza Alić
Atletska reprezentacija Bosne i Hercegovine danas će sa Sarajevskog aerodroma otputovati u Istanbul gdje će u subotu učestvovati na Balkanskom dvoranskom prvenstvu.

Boje bh. tima branit će devet takmičara i takmičarki.

U muškoj konkurenciji nastupit će: Hamza Alić, Mesud Pezer (bacanje kugle, AK Zenica), Amel Tuka (800 m, AK Zenica), Dušan Babić (1.500 m, AK Banja Luka), Sait Huseinbašić (60 m, AK Borac), Damir Redžepagić (400 m, AK Sarajevo) i Srđan Samardžić (3.000m, AK Brčko), a u ženskoj konkurenciji Svjetlana Graorac (60 m, AK Banja Luka) i Nikolija Stanivuković (vis, AK Borac).

U vodstvu tima su selektor muške reprezentacije Nebojša Matijević te treneri Mehmed Skender i Elmir Ćerimagić.

Na Balkanskom prvenstvu očekuje se nastup najboljih atletičara i atletičlarki iz 15 zemalja, od kojih će mnogi iskoristiti ovo takmičenje kao generalni test uoči evropskog dvoranskog prvenstva, koje se održava od 6. do 8. marta u Pragu.

U Istanbulu će također biti održano i Balkansko dvoransko prvenstvo za veterane na kojem će BiH predstavljati pet atletičara - bacači kugle Mensur Vrcić, Semir Kavaz i Stanko Marić, te Ekrem Jakupović i Denis Kadić u utrkama na srednjim prugama.