Nevjerovatne cifre
31

Deset sportista u posljednjem desetljeću ukupno je zaradilo više od šest milijardi dolara

F. Z.
Foto: Facebook/Floyd Mayweather
Foto: Facebook/Floyd Mayweather
Bližimo se 2020. godini i Forbes je odlučio objaviti listu deset sportista koji su zaradili najviše novca u posljednjem desetljeću.

Na samom vrhu nema iznenađenja, a listu sportista koji su zaradili najviše novca predvodi bokser Floyd Mayweather, ispred nogometaša Cristiana Ronalda i Lionela Messija. Prije svega zbog borbi sa Mannyjem Pacquiaom i Conorom McGregorom koje su mu kombinovano donijele zaradu od 500 miliona dolara.

To je za 115 miliona dolara više od bilo kojeg drugog sportiste na svijetu, a drugi na toj listi je nogometaš Cristiano Ronaldo sa zarađenih 800 miliona dolara u posljednjih deset godina. Treći je Lionel Messi koji je zaradio 50 miliona dolara manje. Međutim Messijeva zarada raste i u 2019. godini je na vrhu liste sa zaradom od 127 miliona dolara.

Četvrti na listi je košarkaš LeBron James sa zaradom od 680 miliona dolara, a potom slijede teniser Roger Federer (640), pa golferi Tiger Woods (615) i Phil Mickelson (480). Osmi je Manny Pacquiao, a filipinski bosker ostvario je zaradu od 435 miliona dolara. Posljednja dva mjesta na listi TOP 10 sportista po zaradi zauzimaju košarkaš Kevin Durant (425) i Lewis Hamilton (400).