sport
124

Denis Stojnić se sprema za duel sa Silvom: Uvjeren sam u pobjedu

Klix.ba
Denis Stojnić na jednom od treninga u Holandiji
Denis Stojnić na jednom od treninga u Holandiji
Najbolji bh. MMA borac Denis Stojnić priprema se Golden Glory akademiji u holandskoj Bredi za odbranu titule u HIT-FC protiv jednog od najboljih K1 boraca današnjice, Brazilca Andersona Braddocka Silve.

Pripreme teku po planu za Stojnića, a treninzi su fokusirani na stojećem stilu po K1 pravilima.

Njegov protivnik Silva, sa kojim će se susresti 25. marta, šesti je na Glory listi koja je trenutno najveća u K1 organizaciji.

"Uvjeren sam u pobjedu. Računam na jednu od Silvinih slabih tačaka, a to je brada, te činjenicu da Silva brzo pada. Ne želim ga podcijeniti jer se radi o iskusnom i dobrom K1 borcu. Već ima pet pobjeda i samo jedan poraz u MMA borbama. U zadnjem meču slavio je pobjedu pobjedu u Cirihu, te je tako dobio priliku da me izazove i dobije šansu za pojas svjetskog prvaka HIT-FC", rekao je Stojnić, koji namjerava odbraniti titulu svjetskog prvaka HIT-FC koju je osvojio 2016. godine pobijedivši bivšeg Belator šampiona Christiana M'pubu.

Podsjetimo, Stojnić je pobijedio i legendarnog Mighty Moa, koji je trenutno jedan od pet najjačih nokautera. Borba je trajala tri runde po pet minuta, a cijeli meč je održan u stojećem stilu u čemu je Mo najjači.

Nakon što je poražen od Stojnića, Mo je poslije imao osam uzastopnih pobjeda, a sve ih je završavao nokautom u prvoj rundi.