{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


VIDEO
/
Denis Stojnić: Bit će to pravi spektakl, dolaze poznati borci

2.5.2012. u 10:00
147
40
Denis Stojnić: Bit će to pravi spektakl, dolaze poznati borci
147
Denis Stojnić: Bit će to pravi spektakl, dolaze poznati borci
Denis Stojnić
Poznati MMA borac Denis Stojnić (koji trenira u Golden Gloryju) zajedno sa bratom Dadom Stojnićem i Gordanom Memijom organizuje manifestaciju pod nazivom Octagon Fight Championship koja će se održati 15. jula u Sarajevu. To je nam je potvrdio Stojnić.
“Nažalost, prije dvije godine ova ideja nije uspjela zbog nedostatka finansija. Ovaj put nećemo imati taj problem, ali očekujemo bar malu pomoć gradskih vlasti. Posljednji put smo u Sarajevo doveli poznate borce Alistaira Overeema i Semmy Schilta. Međutim, niko nije pokazao interes da nam pruži podršku", kaže Stojnić.

Naglašava da bi u glavni grad BiH trebali doputovati sljedeći borci: Gökhan Saki, Errol Zimmerman, Stefan Leko, Paul Channon i Ricco Rodriguez.

Također, takmičit će se i nekoliko boraca iz BiH, Hrvatske i Srbije.

“Istako bih da su dva borca odbila da rade sa Zimmermanom, jer ih je strah ući u kavez i boriti se s malim rukavicama. Čak smo im dali priliku da se bore po K1 pravilima, ali su izmišljali razne razloge da to ne učine. Otkrit ću da je jedan iz BiH, a drugi iz Turske. Planirano je da ja radim meč protiv Riccoa Rodrigueza koji je bivši prvak UFC-a”.

Kako ističe Stojnić još uvijek nije poznato da li će se ova manifestacija održati u Zetri ili Skenderiji. Podvlači da će cijena karat biti 5 i 25 KM.

“Želim se zahvaliti pijedincima koji su pokazali interes da podrže ovaj spektakl”, zaključio je Stojnić koji će uskoro doputovati u Sarajevo (trenutno se nalazi u Holandiji) kako bi krenuo sa intenzivnim pripremama za ovaj događaj.
 


Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koji nogometni klub iz BiH će najdalje proći u evropskim takmičenjima?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: