sport
6

Dejan Mileusnić završio nastup na Evropskom kupu, Pezer se danas bori za medalju

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Bosanskohercegovački bacači kugle i koplja, Mesud Pezer i Dejan Mileusnić, ovog vikenda nastupaju na Evropskom kupu u bacanjima koje se održava u španskoj Gran Canariji.

Takmičenje je organizovano u dvije kategorije, a atletičare seniore i za atletičare do 23 godine. U muškoj konkurenciji seniorskih atletičara nastupaju predstavnici iz 33 države, a u ženskoj konkurenciji nastupaju predstavnice iz 29 država.

Dejan Mileusnić nastupio je jučer. Iako je na takmičenje došao sa šestim najboljim rezultatom (81,63m), u svom prvom ovosezonskom nastupu, iz šest pokušaja, najduži hitac je imao u drugom bacanju, 68,19m. Pored tog, imao je još četiri uspješna bacanja, te jedan prestup – 59,15m, 68,19m, x, 67,67m, 67,52m i 67,25m. Takmičenje je završio na 15. poziciji. Pobjednik je Nijemac, Julian Weber (85,85m), drugoplasirani je Italijan, Roberto Bertolini (78,78m) i trećeplasirani je Grk, Paraskevás Batzávalis, 78,40m.

Mesud Pezer će nastupiti danas. Nakon dobro odrađenog dvoranskog dijela sezone, ovo mu je prvo takmičenje na otvorenom. Sigurno pun samopoudanja boriti će se za postolje. Od 19 prijavljenih bacača, njih 13 je nastupalo na Evropskom prvenstvu u dvorani koje je nedavno održano u dvorani.

Od Pezera u polufinalu i finalu, bio je bolji samo Portugalac, Arnaudov Tsanko, dok je Bjelorus, Mikhail Abrahamchuk, nastupio u finalu, ali nije bio bolji od našeg bacača.