Chris Arreola
0

VIDEO / "Debeo sam, Vitalij me pošteno istukao"

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Vitalij Kličko (38) u subotu je u Los Angelesu deklasirao deset godina mlađeg Hispanoamerikanca Chrisa Arreolu u borbi za svjetskoga bokserskog prvaka u teškoj kategoriji po WBC verziji.

Učinio je to u kontrolisanim uslovima, bez ikakva rizika, zadavši suparniku čak 301 precizan udarac u tijelo.

Njemački Bild najviše se i dalje iščuđava tjelesnom stanju Amerikanca, koji je daleko od Kličkova asketskog izgleda. Na 193 centimetra visine Arreola je naslagao 113.8 kilograma, od čega poprilično malo mišića.

  • Da, debeo sam. Vitalij je bio bolji, pošteno me istukao. Morat ću odsad piti manje Corone – rekao je Amerikanac u čije je ime trener Henry Ramirez prekinuo borbu nakon desete runde.

  • Dobro je odlučio. Da nije, Arreolu bi u sljedećoj rundi dočekao nokaut. Odlično sam se osjećao - rekao je Kličko.

Ukrajinčevom borbom, koju je u Staples Centeru pratilo 16.000 ljudi, Amerikanci svejedno nisu zadovoljni. Potvrđuje to izjava Mikea Tysona (43), jedne od VIP zvanica.

  • U prošlosti bi Vitalij suparnika Arreolinog ranga nokautirao na početku borbe. Izgleda mi staro. Uostalom, svi starimo...

Kličko se brani svojim argumentom:

  • Amerikanci hoće vidjeti krv, hoće borbe u kojima se suparnici uzajamno nokautiraju i ruše na tlo. Neće to od mene vidjeti. Trebam svoju glavu da funkcioniše normalno i nakon bokserske karijere.

Sljedeća borba starijeg Klička očekuje 12. decembra ove godine u Bernu protiv 30-godišnjeg Amerikanca Kevina Johnsona.