"Olympic Open"
0

FOTO / Danas počinje najveće međunarodno tekvando prvenstvo u BiH

Sarajevo-x.com
Taekwondo klub "Zlatni ljiljani" 2. oktobra 2010. u Kulturno-sportskom centru Ilidža organizira najveće međunarodno tekvando prvenstvo u Bosni i Hercegovini pod nazivom "Olympic Open".

Ovo je već peta manifestacija ove vrste koja svake godine okuplja oko 500 takmičara i sportskih radnika iz preko 10 zemalja u Sarajevu. "Olympic Open" za cilj ima širenje solidarnosti i razvoj olimpijskog sporta u Bosni i Hercegovini, a sam naziv ovog prvenstva je inspirisan olimpijskim duhom grada Sarajeva. Posebnu atrakciju čine vrhunski sportisti, evropski, azijski i svjetski prvaci koji uzimaju učešće na ovom takmičenju, te na taj način doprinose kvalitetu organizacije.

Organizator je obezbijedio najmoderniju elektronsku opremu koja će osigurati fer suđenje, što je od posebne važnosti jer će se prvi put u Bosni i Hercegovini pored elektronskih štitnika za tijelo koristiti i elektronske kacige.
  Iako će se na "Olympic Openu" naći sve uzrasne kategorije: pioniri, kadeti, juniori i seniori, posebna pažnja se želi posvetiti mladima parolom: "Idemo, djeco i omladino, sa tekvandoom na olimpijadu!", kako bi se što više mladih privuklo ka olimpijskom sportu i zdravom načinu života. 
Takmičenje počinje ujutro u 9:00 sati kada će startati eliminacijske borbe. Svečano otvaranje će se održati u 16:30, nakon čega će uslijediti polufinalne i finalne borbe, te dodjela medalja i priznanja najuspješnijima.