sport
0

Danas počinje finale košarkaškog Play Off-a BiH

NINA/KKBosna.com
Danas se u Sarajevu s početkom u 20 sati i 15 minuta igra prva utakmica finala play-offa košarkaškog prvenstva BiH u kojoj se sastaju Bosna ASA BHT i aktualni prvak Široki Hercegtisak.

KK Bosna ASA BH Telecom i KK Široki HT su sigurno dva bosanskohercegovačka najkvalitetnija kluba. Ove sezone susreli su se pet puta i Bosna je u prednosti u pobjedama 3-2. Sve utakmice ove sezone između ‘tiskara’ i ‘studenata’ su bile vrlo interesantne i obilovale su kvalitetnim košarkaškim potezima, tako da će finale biti pravi šlag na lijepu košarkašku sezonu u našoj zemlji.

I prošle sezone u finalu Play Off-a Bosna je igrala protiv Širokog, pobijedila na domaćem terenu i nakon toga izgubila u Širokom brijegu. U trećem susretu, u infarkt završnici, Široki je bio bolji, savladao Bosnu i tako postao prvak Bosne i Hercegovine za sezonu 2003/2004.

Playmaker kluba iz Širokog Brijega Vedran Princ smatra da velika navijačka podrška koju će Bosna imati u sutrašnjoj utakmici njemu i njegovim suigračima može biti samo dodatni motiv za dobru igru.

“Očekujemo da u Skenderiji bude oko 7.000 domaćih navijača. Nama to može biti samo dodatni motiv, dok igrače Bosne takva atmosfera može opteretiti. Svi smo već igrali pred toliko ljudi i osjetili atmosferu tako da nam to neće predstavljati problem. Preko medija najavljuju da će biti luda i nabrijana atmosfera, ali ne znam što može biti luđe od onog iz prošlog finala”, kazao Princ.

Revanš je u Širokom Brijegu 15. juna. Finale se igra na dvije dobivene utakmice, a ako bude potrebno, treća utakmica igra se 18. juna opet u Sarajevu.