sport
73

Damir Hadžović se sa Robertom Soldićem priprema za novi izazov u UFC-u

Klix.ba
Hadžović i Soldić
Hadžović i Soldić
Damir Hadžović, jedan od najboljih MMA boraca sa naših prostora priprema se za sljedeću borbu u UFC-u, najjačoj organizaciji u MMA sportu.

Hadžović, koji je porijeklom iz Goražda, sprema se u Düsseldorfu u najboljoj njemačkoj dvorani UFD Gym, vlasnika i glavnog trenera Ivana Dijakovića, ujedno i menadžera Damira Belje,

Posljednji meč imao je u aprilu ove godine na UFC priredbi u Zagrebu.

"Bosanski bombarder", koji je u Danskoj izgradio impresivnu karijeru (10-3-0), u kampu u Düsseldorfu trenira sa Robertom Soldićem, našim najperspektivnijim MMA borcem i FFC prvakom.

Podsjetimo, Soldić je u decembru prošle godine u zagrebačkoj Areni na priredbi Final Fight Championshipa nokautom u prvoj rundi pobijedio puno iskusnijeg domaćeg borca Ivicu Truščeka i postao FFC prvak do 77 kg.

Vitez iz Viteza u Njemačkoj sa Hadžovićem se priprema za naredni meč koji ga čeka 11. marta u Superior FC promociji gdje će također loviti šampionski pojas.

"U UFD-u imamo izvrsne uslove za pripremu za ono što nas obojicu čeka, i sretan sam što sam se pridružio Robertu u pripremama. Uvjeren sam da ćemo u narednim mečevima bilježiti velike uspjehe", kaže Damir Hadžović.