sport
499

Damir Hadžović: Od Goražda do najvećeg MMA takmičenja na svijetu

Klix.ba
Damir Hadžović je prešao dug put od Goražda, gdje se rodio 1986. godine, do svjetala najvećeg evropskog takmičenja MMA boraca - Cage Warriors Fightning Championship.

S porodicom, koja je tada živjela u ratom razorenom Sarajevu, Damir je pronašao utočište u sjevernoj Danskoj. Kao mladić s težnjama da postane neko i nešto, odlučio je slijediti san da postane jedan od najboljih MMA boraca. Kasnije se preselio u Kopenhagen, gdje je 22. marta ostvario svoj dosad najveći uspjeh.

Na 66. izdanju Cage Warriors Fighting Championshipa Hadžović je u dinamičnoj borbi, kombinujući udarce koljenima i šakama, nokautirao favorizovanog veterana Johna Maguiera.

Ovom pobjedom Damir je bacio danske navijače u Ballerup Super Areni u trans, postavši prvi borac koji je nokautirao Maguirea u 27 borbi ovog Engleza.

Hadžović je u borilačkim krugovima poznatiji kao "Bosanski bombarder", a član je naboljeg kluba u Danskoj, "Rumble Sports".

Damirova posljednja pobjeda nije samo pokazatelj da je sposoban nadmetati se sa najboljima, već je njome u globalnoj MMA zajednici postao svijetli primjer novog evropskog talenta ne samo Cage Warriorsa, već i njegove domovine Bosne i Hercegovine, koju nije zaboravio.