|

Croatia Open za paraplivače: Nermin Memić iz PK Spid osvojio bronzu

Croatia Open za paraplivače: Nermin Memić iz PK Spid osvojio bronzu
13
Klix.ba
25.2.2019. u 13:43
8
komentara
13

dijeljenja
1/8
2/8
3/8
4/8
5/8
6/8
7/8
8/8
Otvoreno paraplivačko prvenstvo Hrvatske pod nazivom Croatia Open 2019 održano je u Splitu 23. i 24. februara na bazenu Poljud.
Na takmičenju koje već 22 godine organizira Hrvatski paraolimpijski odbor i Hrvatski paraplivački savez sudjelovala su 102 takmičara iz pet zemalja, Hrvatske, Slovenije, BiH, Crne Gore i Austrije. BiH je predstavljao PK Spid iz Sarajeva s tri plivača, a to su Ismail Zulfić, Damir Muratović i Nermin Memić) te dva trenera, Admir Maličbegović i Amel Kapo.

Prvog dana takmičenja 23. februara tri bosanskohercegovačka takmičara imala su šest startova na kojima su oborili šest ličnih rekorda. Nermin Mamić uspio se plasirati u finale gdje je u utrci 100 m delfin osvojio bronzanu medalju.

Drugog dana takmičenja 24. Februara Zulfić, Muratović i Mamić imali su sedam startova sa pet obaranja ličnih rekorda i ulazak Mamića u finale na 100 m prsno.

"Ovo prvenstvo održano je u sklopu priprema za Svjetsko prvenstvo koje se trebalo održati u Maleziji, ali je prije više od tri sedmice otkazano iz političkih razloga i sada se čeka novi domaćin. U Splitu se provjeravala trenutna forma reprezentativaca pred takmičenja koja im slijede“, rekla je Nataša Sobočan, glavna sekretarica Hrvatskog paraplivačkog saveza.

Domaćini prvenstva bili su PK Cipal i PK Mornar te Športski savez invalida grada Splita.

Pored bosanskohercegovačkih paraplivača i njihovih trenera na Otvorenom prvenstvu plivača s invaliditetom u Splitu sudjelovalo je i pet sudija iz Federalnog plivačkog saveza BiH koji su prošli obuku za suđenje na paraplivačkim takmičenjima. Korak je to bliže prema ostvarivanju našeg cilja, a to je organizacija prvog međunarodnog takmičenja u Bosni i Hercegovini za paraplivače, rekli su iz PK Spid.
Prijavi grešku


Komentari (8)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...