sport
0

Clemente novi selektor Srbije?

FENA
Javier  Clemente
Javier Clemente
Bivši selektor španske nogometne reprezentacije, Javier Clemente, dobio je ponudu da preuzme selektorsku funkciju na klupi reprezentacije Srbije.

Pojedini srbijanski mediji već su objavili da je Clemente prihvatio ponudu Fudbalskog saveza Srbije, iako se konačna odluka još čeka.

"Imam između četiri i šest ponuda, a sve su jako interesantne i stigle su preko mog menadžera Migela Santosa. Ponude su počele da stižu još kada sam napustio Atletik Bilbao, a konačnu odluku donijeću u narednim satima", izjavio je Clemente.

Predjsednik FSS Zvezdan Terzić, Clementeu je ponudio dvogodišnji ugovor, a novi selektor trebalo bi da bude predstavljen u Beogradu već naredne nedjelje.

Pedesetšestogodišnji Clemente u karijeri je, kao prvi trener, vodio timove Atletik Bilbaa - tri puta, Espagnola, Atletiko Madrida, Real Betisa, Real Sociedada, Tenerifa i Olympiqua iz Marsseillea. Selektor Španije bio je od 1992. do 1998. godine, a u periodu od septembra 1994. do januara 1998. godine ostvario je sa "Crvenom furijom" skor od 31. utakmice bez poraza.