Pohod na Kilimandžaro
0

Chelsea demantirao Abramovičev kolaps

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Londonski nogometni klub Chelsea demantirao je medijske izvještaje o kolapsu njegovog bogatog vlasnika, ruskog tajkuna Romana Abramoviča prilikom pokušaja penjanja na Kilimandžaro prošle sedmice.

Pokoriti planinu u sjevernoistočnoj Tanzaniji, najviši planinski vrh u Africi, bio je novi cilj ruskog milijardera, a medijski izvještaji sugerisali su da su ga u tome omeli problemi s disanjem i visinska bolest. Nakon što se uspeo na 4.600 metara planine čiji je najviši vrh 5.893 metara, Abramovič i njegovi pomoćnici prema medijskim navodima morali su se okrenuti i zaputiti u podnožje. Navodno zbog respiratornih problema.

Međutim, Chelsea je sve to demantirao, kao i navod da je član ekspedicije bio i nizozemski trener Guus Hiddink, izbornik ruske reprezentacije koji je u drugom dijelu prošle sezone četiri mjeseca proveo na klupi Chelseaja kao privremeni menadžer do kraja sezone.

  • Roman Abramovič nije kolabrirao, nije imao problema s disanjem ili visinsku bolest, te mu nije bila potrebna liječnička pomoć tokom njegovog penjanja na Kilimandžaro. Njegova grupa se propisno pripremila za akciju, a svako iz grupe ko se htio uspeti na vrh učinio je to bez ikakvih incidenata. Isto tako, Guus Hiddink, suprotno medijskim izvještajima, nije bio član ekspedicije, budući da je u to vrijeme vodio rusku reprezentaciju na gostovanju kod Walesa – izjavio je glasnogovornik Chelseaja.